Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Buckingham

16. 2. 2012 15:01
Paní ...

...myslíte si fakt, že člověk-volič, "prostý občan", má holt právo se ozvat jenom v čase voleb...a pak už jen držet hubu a krok, pokud možno o své existenci vůbec nedávat vědět? (teď se nebavím o tom, zda s Halíkovou iniciativou souzním nebo ne...) Nechávat politikům plný "prostor" (ale pro co? - seberealizaci? Korupci? Navazování "účelových koalic" pro seberealizaci v době, "až nebudou u lizi"?)? Mimo volby je občan jen tupým nástrojem na zvyšování HDP? Nějak jako: Makej a drž hubu?

2 0
možnosti
JH

boubinek4

16. 2. 2012 15:05
Re: Paní ...

Rozčilovat se můžete, jako já se rozčiluji jak si s námi EU demokraticky vytírá....

2 0
možnosti
OS

MOTOTESHIKUZU

16. 2. 2012 14:53
Karma s hvězdičkou !!

Holka, máš KARMU !! To stojí za to !!

1 0
možnosti
JJ

Libovůle

17. 2. 2012 18:12
Re: Karma s hvězdičkou !!

VR^

0 0
možnosti
EP

pokaseda

16. 2. 2012 14:01
Osobnosti

prosím nějakou osobnost aby definovala tento pojem. Je to někdo, kdo se sám postaví do čela druhých a nabádá je k tomu co mají udělat? Nebo je to kněz, tedy jeden z těch proti kterým celou komunistickou éru její vyvolené osobnosti usilovně bojovaly ? Nebo je to nějaký filosof, který došel k názoru, že pravdu nemá nikdo, ale, že je třeba za ni bojovat? Nebo je to někdo kdo píše filmové scénáře, případně je realizuje, ale hlavním motorem jeho tvorby je divácká sledovanost az té plynoucí ekonomická úspěšnost? Je to nějaký sociolog, který má odpověď na každou otázku a diví se tomu, že někteří jiní mají jiné odpovědi na stejné otázky ? Či to může být jiný kněz, který zapomíná na své hlavní poslání milovat své bližní, a nahrazuje je nenávistí k jednomu jedinému ? Může být opravdovou osobností člověk, který ráno obléká montérky, aby vydělal na chléb vezdejší pro rodinu a večer přečetl dětem pohádku ? Nebo je to  jen výborný řemeslník, co nekrade, ale nechválí se tím, je to obyčejný občan?

1 0
možnosti
L

lokutus

16. 2. 2012 14:09
Re: Osobnosti

Osobnost je člověk, výrazný svým zjevem, nebo projevem, který dokáže ovlivnit jiné lidi. Čím více lidí svým zjevem a projevem dokáže ovlivnit, tím větší je osobnost. V rámci této definice je osobností jak Halík, tak avšak i Klaus. Oba dokáží ovlivnit řadu lidí tak, aby jejich slova i činy hájili.

S ostatními signatáři té petice je to však jako s celebritami. Někteří jimi jsou, jiní by rádi byli, ale pes po nich neštěkne... :-)

1 0
možnosti

Causabone

16. 2. 2012 13:53
...

nechápu trend poslední doby posuzovat kvalitu ministra podle schopnosti získat dotace.

Ale k věci, ten Halík je tímto známý, i ti ostatní. Jde jen o bandu profesionálních podpisovačů. Tito stejní lidé podepsali za posledních deset let víc peticí než kdokoliv z nás se podepsal na cokoliv. Baroš myslím o tom má sérii článků. Vypracoval i jejich seznam.

3 0
možnosti

Causabone

16. 2. 2012 14:04
Re: ...

přesněji A.B.Bartoš

0 0
možnosti
PV

pavsson

16. 2. 2012 13:40
Pořád dokola

Je to stále stejná písnička. Příznivci podpisu biankosmlouvy argumentují tím, že EU nám posílá dotace, že zamezí kmotrům tunelovat zemi atd. Přitom připravovaná smlouva o ničem takovém není! Je o tom, že státy se zaváží pod sankcemi mít vyrovnané rozpočty. Nepodepsání této smlouvy přeci neznamená vystoupení z EU. A jedna poznámka závěrem. Je přeci zřejmé, že země, která má dluh 90 % HDP nemůže mít stejné limity ročního zadlužení jako země s dluhem 40 %. Neboli schodek 3 % v případě Česka přeci není totéž, co 3 % v případě Francie. Takže smlouvu bychom měli podepsat až v případě 60 % dluhu. Jinak se vzdáváme nástroje na to, jak vyspělejší země dohnat. Jen bychom museli dokázat případné schodky neprojíst a nerozkrást, ale investovat do infrastruktury nebo do vzdělání. Ale sci-fi jsem psát nechtěl.

3 0
možnosti

Causabone

16. 2. 2012 13:58
Re: Pořád dokola

nechápu jakým způsobem má pracovat nástroj zadlužování tak aby nám pomohl dohnat "vyspělejší země". I pokud přijmu váš termín vyspělejší země, tak nevidím jediný kladný efekt, nebo příklad kdy půjčování vedlo k rozvoji ekonomiky. Nalejvání peněz je jen hmatatelná ukázka politika kupujícího si politické body. Dotace způsobují korupci a znevýhodňují jedny oproti druhým, a zatlačují tak jejich přirozenou schopnost si konkurovat na základě poměru cena/kvalita.

V USA za poslední roky nalili několik bilionů do ekonomiky a ekonomika stejně klesla. Efekt byl i podle vládní zprávy záporný, přesto v tuto chvíli plánují další stejnou hloupost.

0 0
možnosti

milinek

16. 2. 2012 12:59
To nevíte, že...

Halík je svatej  flanďák který všechno ví a s každým hledá dialog a porozumnění Rv;-D

2 0
možnosti
MB

mbem

16. 2. 2012 13:20
Re: To nevíte, že...

Dialog ve stylu "Jste úplně zmatení, nemyslíte, nemáte rozhled a nemáte vzdělání a vůbec!" ;-D

1 0
možnosti
L

lokutus

16. 2. 2012 12:28
Chronický petent Halík a další pravdolásky

O Halíkovi koluje pěkný vtip:

Halík přijde do restaurace, jdou k němu číšníci s nápojákem a jídelákem a Halík povídá: "Ale jistě, pánové, obě výzvy rád podepíšu."

Celá tahle havlistická klika už díkybohu ztrácí na síle a stávají se z nich směšnější a směšnější figurky. Od dob, kdy se Tydlitátová ožrala a sepsala hitlist, ke kterému se pak nechtěla znát, a kdy se Hnízdil a Stránský ve své fanatické nenávisti pokusili naprosto slabomyslným způsobem zdiskreditovat prezidenta republiky, jsem o těchto lidech ztratil iluze úplně. Měl jsem tu čest si s pár jejich stoupenci párkrát popovídat a nějak podobně bych si představoval Hlinkovy gardy.

8 0
možnosti
E

ErikM

16. 2. 2012 13:15
Re: Chronický petent Halík a další pravdolásky

to chápu že člověk který nikdy nic nepodepíše a jen leží doma s lahváčem u televize a nadává musí Halíka nenávidět.

3 0
možnosti
DZNF

dluhousek z narodni fronty

16. 2. 2012 12:04
typicky klausohujersky

bezobsazny elaborat

smlouvu nikdo nezna, tyra vas zly nemec a vime jiz naprosto jasne ze to k nicemu nebude protoze mame kristalovou kouli

jako kdyby hovoril v parlamentu Filip v objeti s Klausem

4 0
možnosti
JM

J i ř í

16. 2. 2012 11:56
Správně! EU může za všechno!

Jinak by u nás byl ráj na zemi, vyspělá ekonomika pracovitých lidí, bezkorupční prostředí, sněmovna, jež vyjadřuje vůli lidu... Jen ten Brusel nám to kazí. (V 50. letech nám to zas kazili američtí brouci. Hlavně, že je na koho nadávat, paní Europlhová.)

5 0
možnosti
JJ

Libovůle

16. 2. 2012 17:38
Re: Správně! EU může za všechno!

Ten článek ale přece vůbec není o tom, že za všechno může EU...;-)

1 0
možnosti
MP

Martin Procházka

16. 2. 2012 11:53
Kvalitativně je ten článek bída

Pokud jde o dvě věci, které z něj vyplývají:

1) Voliči se mají vyjadřovat ve volbách, nikdy jinak - to je naprostá hloupost nejvyššího stupně, každý jeden člověk v této zemi je oprávněn prosazovat své postoje a názory neustále a neustále ovlivňovat i reprezentanty země. Mandát svěřený volbami není absolutní.

2) Voliči, za kterými stojí nějaký úspěch, mají vždy větší váhu, než voliči typu "jeden z nás" a to je naprosto v pořádku. Je poměrně důvodné se domnívat, že úspěšný člověk bude lépe vědět "jak na to" než člověk průměrný či neúspěšný bankrotář (Matějka promine).

Celkem velká antikarma.RvRvRv

6 0
možnosti
MB

mbem

16. 2. 2012 12:20
Re: Kvalitativně je ten článek bída

2) Ale nemají. Ústava nám zaručuje všeobecné, rovné, přímé volební právo.

3 0
možnosti