Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

zberanek

16. 2. 2012 11:30
Palec dolů

Palec dolů, nic moc článek. Pisatelka jen opakuje slova Nečase, že obsah smlouvy nezná a nikdy jej neviděl. Nějak se mi nechce věřit, že tomu tak je, že by ostatní státy podepsali něco, co vlastně ani neexistuje. To je jedna věc. co mne ale dostalo více do kolen, je obrana vládnutí Nečasovy vlády. Tato vláda dostala mandát od voličů, až do této doby s pisatelkou lze souhlasit. Vládní strany ale dostaly hlasy od voličů ohledně jejich programů. Tyto programy ale ani jedna strana neplní, tedy by mělo být legitimní, aby vláda odstoupila.

4 0
možnosti
J

jfb

16. 2. 2012 11:40
Re: Palec dolů

Lisabonskou smlouvu také prokazatelně nečetli, ti, kteří ji schválili. V EU parlamentu se schvaluje rychlostí až 80 změn předpisů za hodinu, proč asi?

2 0
možnosti
J

jack095

16. 2. 2012 11:16
300 Tatrováku a 99 Halikovců ?

Nebo to bylo obráceně  ? No ono je to jedno. Obě skupiny chtějí, abychom si o svých věcech nerozhodovali sami, aby nám někdo poroučel a řídil ty zaostalé blbé Čechy.

Poznámka pro mladší ročnáky:

99 Tatrováků odeslalo v roce 1968 do Moskvy dopis kde chtěli aby Moskva zasáhla proti rozpadu socializmu.

Moskva je vyslyšela a 21.8.1968 poslala do Čech tanky.

4 0
možnosti
VK

VLAKR

16. 2. 2012 11:26
Re: 300 Tatrováku a 99 Halikovců ?

No to jste včera skočil Václavu Vlku staršímu na pěknou hloupost a sprosťárnu.

0 0
možnosti
RH

djelem

16. 2. 2012 10:31
Skvěle napsané !!!

Ano, je to kromě Bohouška a pár dalších  pořád ta samá  4 % skupina, co se pravidelně  ztroskotává na  hranici 5 % pro vstup do sněmovny !:-P:-):-PRvRvRv

6 0
možnosti
VK

VLAKR

16. 2. 2012 11:30
Re: Skvěle napsané !!!

No ano, "ztroskotanci a zaprodanci" nebo "samozvanci a zaprodanci" ? Takhle nějak nám to kdysi říkali. Už jsem na to málem zapomněl, ale už se mi to vybavuje znovu.

3 0
možnosti
OK

iacobau

16. 2. 2012 9:35
Máme demokracii

a proto lidé mají právo vyjadřovat svůj názor i mimo volby. Podotýkám, že opakem evropské spolupráce na bázi společenství je nespolupráce ústící v evropský (případně i světový) konflikt. Zatím tomu tak vždy bylo. Rekordně dlouhé mírové období, které teď prožíváme, přináší nebezpečí v tom, že těch, kteří pamatují válku, je stále méně a i oni sami si mnohdy míru přestávají vážit.

Žít v míru znamená přinášet oběti. Vždy. Být ve válce znamená přinášet ještě větší oběti, ale o tom momentálně nic nevíme.

1 0
možnosti
MB

mbem

16. 2. 2012 10:02
Re: Máme demokracii

Mám strach, že příští válka vypukne v Řecku. A asi budeme rádi, když bude "pouze" občanská.

3 0
možnosti
VK

VLAKR

16. 2. 2012 8:56
Milá Klausova "Eurofobko"

paní Javorková, asi se budete cítit uražena tímto oslovením, ale jen napodobuji Váš styl psaní.Je možné, že se Vám nelíbí ona petice "Nevylučujme se z Evropy" ani mnozí z těch, co ji podepsali. Na to máte právo. Prý není problém sepsat podobnou antipetici a sehnat pod ní spoustu podpisů. Tak proč jste to neudělala?

Panu Halíkovi doporučujete, aby si založil politickou stranu a vyrazil s ní do voleb. To je oblíbený argument těch (většinou z ODS), kterým se nelíbí nějaké petice či protesty. Zkuste to navrhnou třeba i nějakým protestujícím odborářům. Tomáš Halík je navíc kněz a to mu zřejmě znemožňuje, aby kandidoval v nějakých volbách: Zbývá mu tedy jen publikační činnost nebo angažování se v nějakých výzvách.

Pro Vás a mnohé další je typický následující postoj: "EU je říší zla, které se musíme bránit, ale musí me z ní formou dotací vytřískat co možná nejvíce peněz." To je ovšem postoj "černého pasažéra", tedy vysoce nemorální - bohužel u nás stále ještě hodně populární ( viz Řecko).

3 0
možnosti
MB

mbem

16. 2. 2012 9:19
Re: Milá Klausova

Takový postoj je, myslím si, velmi ojedinělý. Většina lidí s negativním postojem k EU totiž dobře chápe, že zatímco my do EU odevzdáváme volné prostředky, zpátky se nám vrací už jen prostředky vázané. A to nejen na konkrétní projekty, ale většinou i na konkrétní kapsy úředníků a napojených "podnikatelů". Pak není problém vyčerpat na opravu chodníku několikanásobně vyšší částku, než by bylo nutné a to právě proto, aby se zaplatila ta veškerá přerozdělovací agenda a s ní spojení nenechavci. Jsem přesvědčen, že i když z EU vyčerpáme nominálně vyšší částku než odvedeme, po spočtení efektivity využí těchto prostředků na tom my, na dotace nenapojení občané, hrubě proděláváme.

10 0
možnosti
SN

kuča

16. 2. 2012 7:35
Milá paní......!

:-).......7OO mlrd. z EU , které nedovedou neschopní ministři získat byste chtěla, ale hlavně je potichu rozdělit svým známým. (Jak jsou zatím cílené, ale EU není naštěstí blbá a zavčas to zatrhla.) Vždyť po nás nic nechtějí, než se podrobit určitým fiskálním pravidlům a to by naší vládě, která se deklaruje jako "silně protikorupční", přece nemělo vadit.

Všem ostatním státům to nevadí, jen náš desetimilionový ostrůvek uprostřed Evropy je něco extra! Opravdu jsme tak vyjímeční? A nebo ti naši vládcové nechtějí, aby jim někdo hleděl na prsty. Pokud jen trochu sledujete běh věcí, denně se na nás hrnou z netu , z televize a rádia milionové a miliardové případy rozkrádaček. Randák jich za pár dní objevil tolik, že policie za dlouhá léta se s ním nemůže srovnávat! A nebo ano? Pak to rychle rychle uklidí. Jestli považujete zmíněné petenty za blbečky, pak Vy jste zneuznaný génius!

2 0
možnosti
H

habit-.!..

16. 2. 2012 7:39
Re: Milá paní......!

... já nevím jak vy, ale já si chci peníze vydělat svojí prací, a ne dostávat almužny od vrchnosti jenom za to, že poslouchám a na všechno kývu...

15 0
možnosti

vodní želva

16. 2. 2012 7:04
Je to jinak.

Petice slouží maxi,álně ke zviditelnění signatářů a nikoli metodou ve snaze něčeho dosáhnout nebo něco prosadit. Ještě jsem nezaznamenal, že by nějaká petice byla úspěšná.

2 0
možnosti